31 mai, 2024

Lucian Ciobanu, primar Calafat: „Trebuie să tragem toţi la aceeaşi căruţă a calafetenilor”

add_1_image_6258Domnule primar Lucian Ciobanu, au trecut trei luni de când aţi fost ales de calafeteni să îi reprezentaţi în calitate de primar. Cum vedeţi în acest moment lucrurile?

Eu am venit din mediul privat, unde lucrurile merg puţin altfel decât în administraţia publică locală şi am avut nevoie de o perioadă în care să învăţ mecanismele. Mai am de învăţat, că omul cât trăieşte învaţă, dar suntem pe drumul cel bun. În primul rând, pot să spun în mod cert că nu este uşor deloc să fii primar, dar  nu mă plâng. Încercăm pe cât posibil să ascultăm pe toată lumea, să preluăm toate problemele şi să le rezolvăm. În paralel cu  activitatea de zi cu zi a unei primării de muncipiu, lucrăm la proiecte. Proiecte importante pentru comunitatea noastră, dar pe care le vom anunţa pe toate la timpul potrivit. Până atunci, muncim şi gândim bugetul pe priorităţi pentru anul care urmează.

Aţi avut o campanie electorală în vară destul de „gălăgioasă”. Cum stau acum lucrurile?

Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt în regulă. Trebuie să tragem toţi la aceeaşi căruţă a calafetenilor pentru că de aceea ne-au ales oamenii, pe mine primar iar pe colegii din Consiliul Municipal consilieri locali. Dacă mai sunt unii colegi consilieri locali care nu înţeleg acest lucru şi se gândesc doar la chestiuni personale şi politice, de moment, este problema lor, iar cetăţeanul, când va avea ocazia, cu siguranţă îi va taxa. Eu nu sunt o persoană conflictuală şi sunt deschis la dialog cu toţi factorii din Calafat care doresc binele comunităţii.

Pentru că aţi amintit de politică, între altele. Care sunt relaţiile cu Partidul Social Democrat Organizaţia Judeţeană Dolj?

Am mai spus când am avut ocazia că atunci când am luat decizia să candidez la funcţia de primar al municipiului Calafat din partea PSD, a cântărit foarte mult echipa de conducere. O echipa sudată, unită, care pune pe primul loc cetăţeanul şi comunităţile din judeţul Dolj. Relaţia este una foarte bună şi le mulţumesc mult tuturor, că ne sunt alături atunci când gândim proiecte pentru Calafat şi când municipiul se îmbracă în straie de sărbătoare.

Vine luna noiembrie, perioadă de campanie electorală pentru alegerile parlamentare. Cât de implicat veţi fi în această campanie?

Foarte implicat. Şi eu şi echipa PSD Calafat, şi sper eu că şi marea majoritate a cetăţenilor din municipiu. Echipa PSD Dolj a fost trup şi suflet lângă noi în vara acestui an şi a venit şi rândul nostru să facem acelaşi lucru. Eu cred că cetăţenii din Calafat, între PSD şi PNL vor vota cu primii. Guvernul PSD a  arătat cât a fost la guvernare că iubeşte judeţul Dolj, şi-a întors privirea către noi şi a aprobat o serie de investiţii şi proiecte pentru judeţ, comparativ cu Guvernul PDL care a tăiat tot ce s-a putut tăia. Faptul că azi toţi pedeliştii s-au refugiat în PNL nu va păcăli pe nimeni. Şi să nu uităm că vorbim de acel PNL care într-un an de zile, în mod tehnocrat,  a reuşit să distrugă cam tot ce a făcut bine Guvernul PSD.

sursa: http://www.indiscret.ro/articol-lucian-ciobanu-primar-calafat-trebuie-sa-tragem-toti-la-aceeasi-caruta-a-calafetenilor

Related posts

Sari la conținut